Żurek Gryszczeniówka został sporządzony na bulionie wieprzowo-warzywnym i naturalnym żytnim zakwasie. Zupę doprawiono starannie dobranymi przyprawami: majerankiem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i odrobiną pieprzu. W żurku Gryszczeniówka znajdziesz także duże kawałki białej kiełbasy i wędzonego boczku. Wyjątkowa receptura i staranie wyselekcjonowane składniki sprawiają że to pozornie proste danie ma wykwintny smak i delikatnie kremową konsystencje.
Przetwórnia Gryszczeniówka tworzy w 100% naturalne przetwory, na bazie sprawdzonych, rodzinnych receptur. Wszystkie produkty przygotowywane są ręcznie, zgodnie z tradycyjnymi metodami. Żurek Gryszczeniówka nie zawiera konserwantów, wzmacniaczy smaku i sztucznych aromatów.
Żurek jest gotowy do podania, wystarczy tylko podgrzać. Miłośnikom ostrych smaków polecamy dodać do zupy łyżeczkę chrzanu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Skład: wywar wieprzowo-warzywny (woda, wieprzowina, włoszczyzna, zawiera seler) naturalny zakwas żytni, mąka żytnia, woda), kiełbasa biała naturalna (mięso wieprzowe, sól spożywcza, czosnek, pieprz czarny, majeranek), boczek wędzony, śmietana, czosnek, przyprawy (sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe)
Opakowanie zawiera 630g produktu
Marcin Sobieski (zweryfikowany) –
Bardzo smaczny i treściwy żurek, polecam!