Dodatki do obiadu

Marchewka glazurowana w miodzie

Marchewka w naprawdę pysznym wydaniu. Nadaje się jako dodatek do mięs pieczonych, makaronu, lub jako samodzielna przekąska. Zaskakuje smakiem i sprawia, że zwykłe danie staje się wykwintne. W dodatku, do jej przyrządzenia potrzebne jest niewiele składników, które zwykle mamy w domu. Składniki: Marchewki – 700 g (Najlepiej niewielkie i niezbyt grube) Miód z cytryną Miody …

Marchewka glazurowana w miodzie Czytaj więcej »

Hummus – pasta z ciecierzycy

Hummus jest potrawą, która przywędrowała do nas z Bliskiego Wschodu. Szczególnie chętnie spożywają ją wegetarianie i weganie, ponieważ zawiera sporo wartościowego białka. Jednak warto jej spróbować nawet jeśli nie zrezygnowało się z mięsa, bo łatwo ją pokochać za wyjątkowy orientalny smak. Spożywany zwykle na zimno jako dodatek do pieczywa, chociaż można go też wykorzystać jako …

Hummus – pasta z ciecierzycy Czytaj więcej »

tagi: białko

Kopytka buraczane z serem pleśniowym

Kopytka buraczane to propozycja dla fanów tradycyjnych kopytek, ale również dla wszystkich lubiących dania mączne, takie jak kluski czy pierożki. Składniki: 0,5kg ugotowanych ziemniaków tarte buraczki Ogródek Dziadunia 200g mąki pszennej 3 łyżki skrobi ziemniaczanej przyprawy (sól, pieprz, tymianek) ser pleśniowy typu lazur Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki dusimy przez praskę, tak jak na puree. Buraczki odcedzamy …

Kopytka buraczane z serem pleśniowym Czytaj więcej »

Suszone pomidory w zalewie z ziołami i pestkami

Pachnące i aromatyczne pomidory, które można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Nadają się do sałatek, sosów, makaronów, a nawet na kanapkę. Również ich zalewa olejowa jest znakomitym uzupełnieniem dań. Są o niebo smaczniejsze niż gotowe pomidory dostępne w sklepach, a wcale dużo się nie napracujemy przy ich przygotowaniu. Słoik własnoręcznie przygotowanych pomidorów będzie też miłym …

Suszone pomidory w zalewie z ziołami i pestkami Czytaj więcej »

Szybkie przekąska – ciasto francuskie na dwa sposoby

Składniki: gotowe ciasto francuskie parówki dobrej jakości (albo cienkie kiełbaski czy frankfurterki) ser feta (pół kostki 100 g) ser mozzarella twardy pesto z czosnkiem niedźwiedzim Dary Natury pasta czosnkowa Dary Natury jajko (do posmarowania) Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki pół godziny przed rozpoczęciem gotowania.Do zwiniętego ciasta przyłożyć parówkę (jeśli są zwykłej długości to …

Szybkie przekąska – ciasto francuskie na dwa sposoby Czytaj więcej »

Bezglutenowy chlebek jaglany

Chlebek jaglany to płaskie placki przypominające nieco macę lub podpłomyk. Placki świetnie sprawdzą się jako zamiennik tradycyjnego chleba. Kasza jaglana z której powstaję chlebek naturalnie nie zawiera glutenu. Rewelacyjnie smakuje z pasztetami i pastami warzywnymi. Delikatnie chrupiący chlebek wyśmienicie komponuje się również z zupami typu krem lub gulaszem. Składniki: Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki …

Bezglutenowy chlebek jaglany Czytaj więcej »

Placki z kiszonej kapusty na cieście naleśnikowym

Pyszne placuszki z kiszonej kapusty to nie tylko znakomity dodatek do rodzinnego obiadu, ale i pomysł na zdrowy lunchbox do pracy. Świetnie smakują zarówno podane do pieczeni lub gulaszu jak i polane przyprawionym jogurtem. Składniki: 125 ml mleka lub napoju roślinnego szklanką mąki pszennej 1 jajko 200g (po odciśnięciu) kiszonej kapusty Ogródek Dziadunia sól, pieprz …

Placki z kiszonej kapusty na cieście naleśnikowym Czytaj więcej »

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the compare bar
Porównaj