Przepisy

Placuszki owsiane z jabłkiem i cynamonem bez dodatku cukru

Składniki: Płatki owsiane Bio Babalscy – 3/4 szklanki Kaszka manna z samopszy Bio Babalscy – 1/4 szklanki Dżem np. truskawkowy bez cukru (przetwory owocowe bez dodatku białego cukru -> klik!) Miód lipowy Miody Suszka – 2 łyżki Jajka – 2 sztuki Jabłko – 1 duże lub 2 małe Kefir lub maślanka – 200 ml Proszek …

Placuszki owsiane z jabłkiem i cynamonem bez dodatku cukru Czytaj więcej »

Karkówka w marynacie z pasty paprykowo-czosnkowej, z ryżem basmatti i sosem miodowo-musztardowym

Składniki: Karkówka wieprzowa 500g 100g ryżu basmati Bio Planet Pasty paprykowo – czosnkowej Dary Natury 2 łyżki Musztarda Dary Natury 2 łyżki Miodu Cytrynowego Suszka 2 łyżki Miks sałat 1 mała cebula czerwona 1 zielony ogórek 8 pomidorków koktajlowych 30g sera pleśniowego Lazur Olej rzepakowy Sól Potrzebne akcesoria Blender Patelnia grillowa Przygotowanie: Karkówkę kroimy na …

Karkówka w marynacie z pasty paprykowo-czosnkowej, z ryżem basmatti i sosem miodowo-musztardowym Czytaj więcej »

Kaszka manna z płaskurki z jabłkami na miodzie

Lekkie i niezwykle delikatne danie rewelacyjnie nadające się na śniadanie. Kaszka z płaskurki jest doskonałym źródłem witamin: A, D, E i witamin z grupy B. Składniki: 1 szklanka mleka lub napoju roślinnego pół szklanki kaszy manny z płaskurki Bio Babalscy około 2 łyżek Miodu Wielokwiatowego Suszka 2 średnie jabłka garść rodzynek Słodkie-Zdrowie Przygotowanie: Do garnka …

Kaszka manna z płaskurki z jabłkami na miodzie Czytaj więcej »

Marchewka glazurowana w miodzie

Marchewka w naprawdę pysznym wydaniu. Nadaje się jako dodatek do mięs pieczonych, makaronu, lub jako samodzielna przekąska. Zaskakuje smakiem i sprawia, że zwykłe danie staje się wykwintne. W dodatku, do jej przyrządzenia potrzebne jest niewiele składników, które zwykle mamy w domu. Składniki: Marchewki – 700 g (Najlepiej niewielkie i niezbyt grube) Miód z cytryną Miody …

Marchewka glazurowana w miodzie Czytaj więcej »

Makaron biały orkiszowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z dodatkiem sera gorgonzola doprawiony czosnkiem w ziołach prowansalskich.

Jeżeli szukasz pomysłu aby zaskoczyć swoich gości czy też rodzinę, polecam podanie makaronu ze szpinakiem i sosem gorgonzola. Jest to łatwy przepis na wyszukaną i niecodzienną potrawę. Składniki: Makaron Biały orkiszowy świderki 400g Bio Babalscy Szpinak (może być mrożony rozdrobniony lub w całości w liściach)  500g Suszone pomidory w oleju z pestkami dyni 10-15 sztuk …

Makaron biały orkiszowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z dodatkiem sera gorgonzola doprawiony czosnkiem w ziołach prowansalskich. Czytaj więcej »

Krem z orzechów laskowych i czekolady

Wystarczy przeczytać skład najpopularniejszego kremu czekoladowo-orzechowego, aby stracić na niego apetyt do końca życia. Lepiej przygotować go samemu z dobrej jakości składników i cieszyć się bogactwem smaku i zdrowiem bez wyrzutów sumienia. Składniki: Orzechy laskowe Słodkie Zdrowie – 250 g Kakao Fresano – 2 łyżki Mleko (krowie albo roślinne)- 200 ml Olej kokosowy Bio Food …

Krem z orzechów laskowych i czekolady Czytaj więcej »

Hummus – pasta z ciecierzycy

Hummus jest potrawą, która przywędrowała do nas z Bliskiego Wschodu. Szczególnie chętnie spożywają ją wegetarianie i weganie, ponieważ zawiera sporo wartościowego białka. Jednak warto jej spróbować nawet jeśli nie zrezygnowało się z mięsa, bo łatwo ją pokochać za wyjątkowy orientalny smak. Spożywany zwykle na zimno jako dodatek do pieczywa, chociaż można go też wykorzystać jako …

Hummus – pasta z ciecierzycy Czytaj więcej »

tagi: białko

Pralinki miodowo-orzechowe z amarantusem

Kulki robi się bardzo szybko, a dodatkowo nie potrzeba wielu składników. Jest to smaczniejsza i zdrowsza alternatywa dla sklepowych czekoladek. Składniki: miód lipowy Miody Suszka – 2 łyżki masło migdałowe Primavika – 4 łyżki czekolada wiórkowana CZECO – 4 łyżeczki amarantus ekspandowany – pół szklanki kakao Fresano (opcjonalnie do obtoczenia) Przygotowanie: 1. Do miseczki przełożyć …

Pralinki miodowo-orzechowe z amarantusem Czytaj więcej »

Pasta do kanapek ze strączków

Opisana poniżej pasta do kanapek, to prosty i smaczny dodatek do wszelkiego rodzaju pieczywa, grzanek, krakersów itp. Dzięki wysokiej zawartości białka, jest smacznym i pożywnym dodatkiem zwłaszcza do śniadań. Składniki: Mix ziaren strączkowych Bio Planet – pół opakowania, 1 łyżka koncentratu pomidorowego Bio Food, 1 łyżeczka pasty paprykowo-czosnkowej Dary Natury, 1 duża cebula, Olej rzepakowy …

Pasta do kanapek ze strączków Czytaj więcej »

Roladki z kurczaka faszerowane pesto bazyliowym i mozzarellą

Składniki na roladki: 2 piersi z kurczaka pesto z bazylii Dary Natury mozzarella w kostce 2 jajka mąka razowa lub biała bułka tarta razowa Bio Babalscy olej do smażenia sól i pieprz do przyprawienia Dodatkowo: ziemniaki do pieczenia (typ B) olej sól papryka słodka i czosnek w proszku Przygotowanie: 1. Kurczaka oczyścić z tłuszczu i …

Roladki z kurczaka faszerowane pesto bazyliowym i mozzarellą Czytaj więcej »

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj