Kiszone

Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

Kiszone warzywa od wielu lat królują na polskich stołach. Trudno wyobrazić sobie swojska pajdę chleba z wytrawnym pasztetem, bez dodatku kiszonych ogórków, a tradycyjny, polski obiad nie obejdzie się bez kiszonej kapusty.
Kiszenie jest jedną z najstarszych i najbezpieczniejszych metod przedłużenia trwałości jedzenia. Powszechnie wiadomo że dieta bogata w kiszone warzywa ma korzystny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Podczas procesu naturalnej fermentacji rozwijają się bakterie kwasu mlekowego, które pozytywnie wpływają na rozwój zdrowej flory bakteryjnej w jelitach. Bakterie probiotyczne wzmacniają również system odpornościowy organizmu.
Kiszenie warzyw eliminuje niektóre substancje uważane w warzywach za niepożądane, np. cyjanki (które maja działanie gazotwórcze) i tioglikozydy. Proces kiszenia zmniejsza również poziom substancji antyodżywczych – kwasu szczawiowego i azotanów. Dzięki temu cenne składniki odżywcze warzyw są lepiej przyswajane przez organizm.

Nie znalazłeś/aś interesującego Cię produktu?

Zasugeruj dodanie produktu do oferty

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the compare bar
Porównaj