Zakwasy

Wyświetlanie jednego wyniku

Naturalne zakwasy powstają w wyniku kiszenia (fermentacji) warzyw lub mąki. Proces kiszenia sprawia, że substancje odżywcze zawarte w warzywach są lepiej przyswajalne przez organizm.

Zakwas z buraków jest bogaty w witaminy  z grupy B ( w tym B9 i B12) oraz wit. A i E. Zawiera również dużo witaminy C, która wspiera odporność i wspomaga wchłanianie znajdującego się w burakach żelaza.
Zakwas buraczany to nie tylko baza dla pysznej zupy, może być również smacznym i orzeźwiającym napojem. Zakwas z buraka najlepiej pić na zimno, warto doprawić go cytryną, imbirem lub cynamonem. Świetnie smakuję także z dodatkiem chili.

Zakwas na żur i żurek to oczywiście podstawa tych wyśmienitych zup. Tradycyjnie żur gotuję się na wędzące i podaje z białą kiełbasa i skwarkami. Żurek jest lżejszy, dodaję się do niego śmietanę i majeranek, a na koniec wkrawa kiełbasę i jajko.

Nie znalazłeś/aś interesującego Cię produktu?

Zasugeruj dodanie produktu do oferty

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj