Babcine przepisy

Beza z kremem malinowym i chipsami kokosowymi

Składniki: 4 jajka cukier  drobny 200 g śmietanka 30% 200 ml mascarpone 150 g maliny w syropie Gryszczeniówka chipsy kokosowe Fresano czekolada w proszku CZECO ocet winny Przygotowanie: 1. Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Oddzielić dokładnie białka od żółtek (tak aby nawet odrobina żółtka nie dostała się do białka). Można zrobić więcej bezy wg …

Beza z kremem malinowym i chipsami kokosowymi Czytaj więcej »

Pierogi z kiszona kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami to bardzo popularna potrawa polskiej kuchni. Swoje miejsce, ma także na wigilijnym stole. Składniki na ciasto: 500g mąki tortowej typ 450 270ml ciepłej wody przegotowanej płaska łyżeczka soli łyżka oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, dodać sól, olej rzepakowy i wodę. Wymieszać łyżką a następnie zagnieść …

Pierogi z kiszona kapustą i grzybami Czytaj więcej »

Chłodnik na naturalnym zakwasie z buraków

Chłodnik to smaczna i bardzo prosta zupa podawana na zimno, której podstawowymi składnikami są poszatkowane bądź starte świeże warzywa, kefir oraz zakwas buraczany. Chłodnik podaje się zwykle w upalne dni prosto z lodówki. Składniki: 0,5l Naturalnego zakwasu z buraków Bio Planet 0,5 kg ogórków gruntowych lub szklarniowych Pęczek rzodkiewek Pęk koperku Pęczek szczypiorku 1l kefiru …

Chłodnik na naturalnym zakwasie z buraków Czytaj więcej »

Kiełbasa z białą fasolą

Jedno z najbardziej popularnych w Polsce dań. Kojarzy się większości z nas z ogniskiem, wakacjami u babci lub obozem harcerskim. Delikatna biała fasola i aromatyczna wędzona kiełbasa, w sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw, to rozgrzewający posiłek idealny na chłodne jesienno-zimowe wieczory. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej fasoli 2 duże cebule Papryka (jeśli chcesz urozmaicić smak …

Kiełbasa z białą fasolą Czytaj więcej »

Placki z kiszonej kapusty na cieście naleśnikowym

Pyszne placuszki z kiszonej kapusty to nie tylko znakomity dodatek do rodzinnego obiadu, ale i pomysł na zdrowy lunchbox do pracy. Świetnie smakują zarówno podane do pieczeni lub gulaszu jak i polane przyprawionym jogurtem. Składniki: 125 ml mleka lub napoju roślinnego szklanką mąki pszennej 1 jajko 200g (po odciśnięciu) kiszonej kapusty Ogródek Dziadunia sól, pieprz …

Placki z kiszonej kapusty na cieście naleśnikowym Czytaj więcej »

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the compare bar
Porównaj