Miód wrzosowy ma niezwykle charakterystyczny “łąkowy” zapach i strukturę delikatnej marmolady, po krystalizacji staję się gęsty – przypomina zwartą galaretkę, pozostaję łatwy do rozsmarowania.
Wyróżnia się bardzo łagodnym i i szlachetnym smakiem, z wyczuwalną nutą ostrości.
Miód wrzosowy sprawdzi się idealnie jako słodzidło do sosów słodko-kwaśnych, jogurtu, sałatki owocowej lub owsianki. Odrobina miodu wrzosowego świetnie podkreśli smak zielonej herbaty.
Miód wrzosowy zawiera sporo witamin z grupy B (w tym cholinę, kwas foliowy i pantotenowy) i witaminy A, znajdziesz w nim także źródło pierwiastków, takich jak: potas, wapń, magnez, żelazo.
W miodzie z nektaru wrzosowego znajduję się stosunkowo dużo białka, zawiera też mniej sacharozy niż inne gatunki miodu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie zawiera 400g produktu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.