Delikatna i łagodna w smaku cejlońska herbata, z najwyżej położonego rejonu wyspy Cejlon – Nuwara Eliya.
Herbata Nuwara Eliya określana jest przez specjalistów mianem “szampana wśród herbat cejlońskich”, daje bogaty czerwono-złocisty napar o owocowym aromacie.
Rewelacyjnie komponuję się zarówno z cytryną jak i mlekiem, idealna na każdą porę dnia.
Sposób zaparzania: jedną saszetkę herbaty na filiżankę zalać wodą o temperaturze około 96 ‘C. Taką temperaturę uzyskasz odstawiając zagotowaną wodę na 2 minuty. Zaparzać przez 3 minuty.
Można zaparzać 2 krotnie.
Przechowywać w suchym miejscu, wolnym od obcych zapachów.
Skład: wysokogatunkowa herbata czarna
Opakowanie zawiera 50 torebek po 2 gramy produktu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.