Pasta do kanapek ze strączków

Opisana poniżej pasta do kanapek, to prosty i smaczny dodatek do wszelkiego rodzaju pieczywa, grzanek, krakersów itp.
Dzięki wysokiej zawartości białka, jest smacznym i pożywnym dodatkiem zwłaszcza do śniadań.

Składniki:

Potrzebne akcesoria:

  • Blender

Przygotowanie:

Mix ziaren strączkowych zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc do namoczenia. Na następny dzień dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól i gotujemy na małym ogniu aż do uzyskania miękkości wszystkich strączków.

W międzyczasie podsmażamy cebulkę aż się zarumieni.

Ziarna odcedzamy z wody, wyjmujemy liść laurowy oraz ziele angielskie i blendujemy na gładką masę. Następnie do uzyskanej masy dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego, łyżeczkę pasty paprykowo – czosnkowej, łyżkę oleju rzepakowego, oraz wcześniej podsmażoną na złoty kolor cebulę.

Całość ponownie blendujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy ostatecznie solą i pieprzem  według uznania. Pastę przekładamy do słoika i wkładamy do lodówki.
Najlepsze walory smakowe, pasta uzyskuje na drugi dzień.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj