Makaron biały orkiszowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z dodatkiem sera gorgonzola doprawiony czosnkiem w ziołach prowansalskich.

Jeżeli szukasz pomysłu aby zaskoczyć swoich gości czy też rodzinę, polecam podanie makaronu ze szpinakiem i sosem gorgonzola. Jest to łatwy przepis na wyszukaną i niecodzienną potrawę.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Na patelnię wylewamy odrobinę oleju i czekamy aż się podgrzeje. Na rozgrzany olej wrzucamy szpinak i na lekkim ogniu podgrzewamy go.

2. W międzyczasie kroimy suszone pomidory w paski , a ser gorgonzola kroimy w kostkę.

3. Gdy szpinak będzie już odpowiednio podgrzany dodajemy suszone pomidory i mieszamy całość.

4. Wstawiamy makaron do gotowania. Do podgrzanych na patelni składników dodajemy śmietankę i mieszamy.

5. W kolejnym kroku dodajemy ser gorgonzola, pokrojone ząbki czosnku oraz doprawiamy całość solą i pieprzem, pamiętając aby mieszać ciągle mieszać sos.

6. Ugotowany makaron odcedzamy a sos kończymy podgrzewać w momencie gdy cały ser gorgonzola się rozpuści. Makaron układamy na talerzu w gniazdko a os dajemy do środka.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj