Lekkie i niezwykle delikatne danie rewelacyjnie nadające się na śniadanie. Kaszka z płaskurki jest doskonałym źródłem witamin: A, D, E i witamin z grupy B.
Składniki:
- 1 szklanka mleka lub napoju roślinnego
- pół szklanki kaszy manny z płaskurki Bio Babalscy
- około 2 łyżek Miodu Wielokwiatowego Suszka
- 2 średnie jabłka
- garść rodzynek Słodkie-Zdrowie
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy szklankę mleka, po czym dodajemy łyżkę miodu i zagotowujemy. Następnie stopniowo dodajemy kaszkę, mieszając przy tym, aż do uzyskania gęstej konsystencji.
Gotową kaszkę przekładamy do miseczek.
Obrane i pokrojone w kostkę jabłka, wkładamy na patelnię, dodajemy dużą łyżkę miodu i glazurujemy je na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gotowymi jabłkami, przykrywamy przygotowaną wcześniej kaszę i dekorujemy rodzynkami.
Jeśli chcesz urozmaicić smak kaszki, polecamy dodać przed podaniem kilka sztuk żółtych malin na syropie miodowo-imbirowym Kulisy Lata lub posypać łyżeczką wiórków czekoladowych CZECO.