Szybkie przekąska – ciasto francuskie na dwa sposoby

Składniki:

Przygotowanie:

1. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki pół godziny przed rozpoczęciem gotowania.
Do zwiniętego ciasta przyłożyć parówkę (jeśli są zwykłej długości to przekrojoną na pół) i odciąć odmierzony fragment ciasta.

2. Ciasto rozwinąć i posmarować pastą czosnkową, a następnie posypać startym żółtym serem

3. Parówkę zawinąć, gdy będzie cała zawinięta w ciasto odciąć ten fragment i zawijać kolejną parówkę (aż skończy się ciasto). Następnie przekroić każdy kawałek zwiniętego ciasta na pół i układać na blaszce do pieczenia.

4. Pozostałe ciasto francuskie rozwinąć i posmarować pesto, a następnie pokruszyć na nie ser feta.

5. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku ,a później kroić na ok 2 cm kawałki.

6. Kawałki układać na blaszce (farszem do góry) i rozpłaszczać lekko ręką. Później wszystkie kawałki ciasta francuskiego posmarować jajkiem i wstawić do piekarnika na 20 minut (190 stopni).

Przekąski z ciasta francuskiego świetnie smakują podane zarówno na ciepło jak i na zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj