Kaszka manna z płaskurki z jabłkami na miodzie

Lekkie i niezwykle delikatne danie rewelacyjnie nadające się na śniadanie. Kaszka z płaskurki jest doskonałym źródłem witamin: A, D, E i witamin z grupy B.

Składniki:

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy szklankę mleka, po czym dodajemy łyżkę miodu i zagotowujemy. Następnie stopniowo  dodajemy kaszkę, mieszając przy tym, aż do uzyskania gęstej konsystencji.
Gotową kaszkę przekładamy do miseczek.

Obrane i pokrojone w kostkę jabłka, wkładamy na patelnię, dodajemy dużą łyżkę miodu i glazurujemy je na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gotowymi jabłkami, przykrywamy przygotowaną wcześniej kaszę i dekorujemy rodzynkami.

Jeśli chcesz urozmaicić smak kaszki, polecamy dodać przed podaniem kilka sztuk żółtych malin na syropie miodowo-imbirowym Kulisy Lata lub posypać łyżeczką wiórków czekoladowych CZECO.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj