Przepis na orzechowe ciasteczka bez cukru i mąki

Składniki:

  • 250g płynnego masła z orzechów laskowych (możesz użyć również masła z fistaszków)
  •  3 łyżki złotego siemienia lnianego (mielonego!),
  •  Pól łyżeczki cynamonu
  •  1 jajko
  •  2 łyżki ksylitolu
  •  Pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
  •  Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  •  Szczypta soli

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Formujemy 8 równych kulek.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.
Kulki równomiernie rozkładamy na blaszce i rozgniatamy widelcem.
Pieczemy 20 minut.

Smacznego!

tagi: białko

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj