Pralinki miodowo-orzechowe z amarantusem

Kulki robi się bardzo szybko, a dodatkowo nie potrzeba wielu składników. Jest to smaczniejsza i zdrowsza alternatywa dla sklepowych czekoladek.

Składniki:

Przygotowanie:

1. Do miseczki przełożyć miód (2 łyżki) i masło migdałowe (4 łyżki). Następnie miseczkę wstawić do większej miski z gorącą wodą, aby miód i masło orzechowe zrobiły się bardziej płynne.

2. Dokładnie wymieszać miód z masłem migdałowym i podzielić masę na dwie części. Do jednej z nich dodać 4 łyżeczki czekolady w proszku i dokładnie wymieszać.

3. Następnie dodać 4-5 łyżek amarantusa do masy bez czekolady i dokładnie wymieszać (amarantusa powinno być dużo, ale masa nadal musi być spójna i się lepić). Do masy z czekoladą dodać 2-3 łyżki amarantusa.

4. Miseczki schłodzić przez godzinę w lodówce, a następnie uformować z masy niewielki kulki (jeśli chcesz urozmaicić pralinki, do środka możesz włożyć orzech, np: migdał)

5. Jeśli kulki są nieco klejące, albo po prostu mamy na to ochotę możemy obtoczyć je w kakao (lub w gorzkiej czekoladzie).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj