Pieczone jabłka z miodem i bakaliami

Składnik:

Przygotowanie:

1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Czyli wsypać słonecznik na dobrze rozgrzaną patelnię i cały czas mieszać, aż będzie zarumieniony. Trzeba uważać żeby nie spalić, bo łatwo o to przy chwili nieuwagi.

2. Jabłka umyć i osuszyć, a następnie obciąć górę i wydrążyć środek (tak jak na zdjęciach). Można to robić łyżeczką, albo nożykiem (zależy od tego jak twarde mamy jabłka).

3. Posypać wnętrze jabłek cynamonem i położyć na dnie po łyżeczce masła.

4. Do prażonych pestek słonecznika dodać miód, posiekane orzechy włoskie i morele pokrojoną na małe kawałki. Dokładnie wymieszać, a następnie wypełnić mieszanką wydrążone jabłka.

5. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni i piec jabłka przykryte odciętymi kapeluszami przez ok. 30 minut.

6. Podawać na ciepło z bitą śmietaną, albo lodami waniliowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj