kotleciki warzywne

Kotleciki brokułowo-ryżowe z pastą paprykowo-czosnkową i pesto

Pyszne warzywne kotleciki, które z pewnością zasmakują każdemu. Dodatek pesto i pasty paprykowo-czosnkowej nadaje prostemu daniu wyjątkowego smaku i aromatu.

Składniki:

Przygotowanie:

Ryż jaśminowy gotujemy według instrukcji na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 6 minut.

Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju aż się zarumieni. Ugotowany ryż wykładamy do miski oraz dodajemy przestudzonego i startego na tarce brokuła.

Następnie dodajemy przesmażoną cebulę, wbijamy jajko, dodajemy pastę paprykowo-czosnkową i pesto z bazylii. Całość mieszamy i doprawiamy według uznania solą i pieprzem.

Z gotowej masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w rozgniecionych płatkach kukurydzianych, wymieszanych z bułką tartą. Kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor i wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj