Grillowany kurczak w paście paprykowo-czosnkowej, z jaśminowym ryżem i smażonymi warzywami

Lekkie i aromatyczne danie obiadowe, które przygotuję każdy, bez większego problemu.

Składniki:

Potrzebne akcesoria:

  • patelnia grillowa.

Przygotowanie:

Mięso przekrawamy wzdłuż, obficie nacieramy pastą paprykowo-czosnkową, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki.

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

Paprykę czerwoną, żółtą oraz cukinię kroimy w grubą kostkę a cebulę w pióra. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy olej i przyprawy po czym całość mieszamy.

Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni grillowej do uzyskania złocistego koloru, a następnie podsmażamy warzywa.

W następnej kolejności wykładamy wszystko na talerz i komponujemy danie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj