Lekkie i aromatyczne danie obiadowe, które przygotuję każdy, bez większego problemu.
Składniki:
- duża pierś z kurczaka,
- pasta paprykowo-czosnkowa Dary Natury,
- 100g białego ryżu jaśminowego Bio Planet,
- papryka czerwona,
- papryka żółta,
- mała cukinia,
- cebula,
- łyżka oleju rzepakowego,
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, oregano, tymianek, bazylia, rozmaryn, czosnek.
Potrzebne akcesoria:
- patelnia grillowa.
Przygotowanie:
Mięso przekrawamy wzdłuż, obficie nacieramy pastą paprykowo-czosnkową, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Paprykę czerwoną, żółtą oraz cukinię kroimy w grubą kostkę a cebulę w pióra. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy olej i przyprawy po czym całość mieszamy.
Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni grillowej do uzyskania złocistego koloru, a następnie podsmażamy warzywa.
W następnej kolejności wykładamy wszystko na talerz i komponujemy danie.