Ciasteczka z masła orzechowego i ciecierzycy

Pełne białka i roślinnych kwasów tłuszczowych ciastka to zdrowa alternatywa dla dostępnych w sklepach słodyczy. Ciasteczka są bardzo proste i szybkie w wykonaniu, z przepisem powinny poradzić sobie nawet dzieci (oczywiście pod nadzorem dorosłego opiekuna).

Składniki:

Potrzebne akcesoria:

  • Blender

Ciecierzyce przesypać do wysokiej miski, dodać banana, masło orzechowe, ksylitol i proszek do pieczenia, następnie bardzo dokładnie zblendować.

Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nałożyć dużą łyżką masę – jedna pełna łyżka ciasta to porcja na jedno płaskie ciasteczko.
Każde z ciastek posypać posiekaną czekoladą lub wiórkami.

Piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C, w trybie grzanie góra-dół. Ciasteczka będą gotowe gdy zaczną nabierać złoto-brązowego koloru.

Ciasteczka z ciecierzycy rewelacyjnie smakują zamoczone w sosie z dżemu truskawkowego i masła orzechowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj