Dania obiadowe

Sos a’la bolognese z makaronem razowym

Składniki: makaron pszenny, razowy Bio Babalscy 800 g mięsa mielonego (wieprzowe, wołowe albo mieszane) 150 g pancetty lub plasterków wędzonego boczku 500 ml przecieru pomidorowego Bio Planet 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego Bio Planet 2 czubate łyżeczki pasty czosnkowej Dary Natury 500 ml dowolnego rosołu lub bulionu (ewentualnie woda) 2 średnie marchewki 3 gałązki selera …

Sos a’la bolognese z makaronem razowym Czytaj więcej »

Zupa-krem z czerwonej soczewicy i pomidorów

Proste, jednogarnkowe danie pełne witamin, białka roślinnego i błonnika. Kremowa zupa z soczewicy i pomidorów to sycąca i wyjątkowo pyszna alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki. Składniki: Przecier pomidorowy Marchewka Cebula 2 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku (świeżego lub marynowanego) Pół litra bulionu drobiowego lub warzywnego Olej do smażenia Pół szklanki soczewicy czerwonej 1-2 łyżki soku …

Zupa-krem z czerwonej soczewicy i pomidorów Czytaj więcej »

Kiełbasa z białą fasolą

Jedno z najbardziej popularnych w Polsce dań. Kojarzy się większości z nas z ogniskiem, wakacjami u babci lub obozem harcerskim. Delikatna biała fasola i aromatyczna wędzona kiełbasa, w sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw, to rozgrzewający posiłek idealny na chłodne jesienno-zimowe wieczory. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej fasoli 2 duże cebule Papryka (jeśli chcesz urozmaicić smak …

Kiełbasa z białą fasolą Czytaj więcej »

Zupa z czarnej soczewicy a’la dhal

Mianem Dhal nazywane są rożnego rodzaju dania kuchni hinduskiej na bazie roślin strączkowych. Zupa z czarnej soczewicy a’la dhal jest gęsta i niezwykle pożywna, zawiera dużo sycącego białka i błonnika. Dania tego typu warto przygotować w większej ilości -zupa rewelacyjnie smakuję na drugi dzień po ugotowaniu, można ją też mrozić. Składniki: 2 szklanki czarnej soczewicy …

Zupa z czarnej soczewicy a’la dhal Czytaj więcej »

Ćwiartka kurczaka w cytrynach z syropu imbirowego, doprawiona curry

Niezwykle aromatyczny pieczony kurczak z cytrynami to genialne danie które pozwoli Ci na nowo odkryć smak kurczaka. Kurczak w pachnących imbirem cytrynach rewelacyjnie komponuje się z ryżem, białym lub czarnym i kwaśnymi sałatkami. Składniki: Ćwiartka z kurczaka 4 – 5 plastrów cytryny z zalewy imbirowej Ogródek Dziadunia 2 -4 łyżeczki przyprawy curry (w zależności od …

Ćwiartka kurczaka w cytrynach z syropu imbirowego, doprawiona curry Czytaj więcej »

Makaron z zielonego groszku w sosie jogurtowym

Prosty przepis na pożywny obiad dla całej rodziny. Ser feta i jogurt tworzą aksamitny sos, który świetnie podkreśla delikatny smak makaronu z zielonego groszku. Składniki: Makaron z groszku zielonego 250g 4 garści ugotowanego zielonego groszku 350 g gęstego jogurtu naturalnego (lub serka skyr) 150-200g sera feta 2 garści orzeszków piniowych (zamiennie nasion słonecznika) 2 łyżki …

Makaron z zielonego groszku w sosie jogurtowym Czytaj więcej »

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj