Dania obiadowe

Karkówka w marynacie z pasty paprykowo-czosnkowej, z ryżem basmatti i sosem miodowo-musztardowym

Składniki: Karkówka wieprzowa 500g 100g ryżu basmati Bio Planet Pasty paprykowo – czosnkowej Dary Natury 2 łyżki Musztarda Dary Natury 2 łyżki Miodu Cytrynowego Suszka 2 łyżki Miks sałat 1 mała cebula czerwona 1 zielony ogórek 8 pomidorków koktajlowych 30g sera pleśniowego Lazur Olej rzepakowy Sól Potrzebne akcesoria Blender Patelnia grillowa Przygotowanie: Karkówkę kroimy na …

Karkówka w marynacie z pasty paprykowo-czosnkowej, z ryżem basmatti i sosem miodowo-musztardowym Czytaj więcej »

Makaron biały orkiszowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z dodatkiem sera gorgonzola doprawiony czosnkiem w ziołach prowansalskich.

Jeżeli szukasz pomysłu aby zaskoczyć swoich gości czy też rodzinę, polecam podanie makaronu ze szpinakiem i sosem gorgonzola. Jest to łatwy przepis na wyszukaną i niecodzienną potrawę. Składniki: Makaron Biały orkiszowy świderki 400g Bio Babalscy Szpinak (może być mrożony rozdrobniony lub w całości w liściach)  500g Suszone pomidory w oleju z pestkami dyni 10-15 sztuk …

Makaron biały orkiszowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z dodatkiem sera gorgonzola doprawiony czosnkiem w ziołach prowansalskich. Czytaj więcej »

Roladki z kurczaka faszerowane pesto bazyliowym i mozzarellą

Składniki na roladki: 2 piersi z kurczaka pesto z bazylii Dary Natury mozzarella w kostce 2 jajka mąka razowa lub biała bułka tarta razowa Bio Babalscy olej do smażenia sól i pieprz do przyprawienia Dodatkowo: ziemniaki do pieczenia (typ B) olej sól papryka słodka i czosnek w proszku Przygotowanie: 1. Kurczaka oczyścić z tłuszczu i …

Roladki z kurczaka faszerowane pesto bazyliowym i mozzarellą Czytaj więcej »

Kopytka buraczane z serem pleśniowym

Kopytka buraczane to propozycja dla fanów tradycyjnych kopytek, ale również dla wszystkich lubiących dania mączne, takie jak kluski czy pierożki. Składniki: 0,5kg ugotowanych ziemniaków tarte buraczki Ogródek Dziadunia 200g mąki pszennej 3 łyżki skrobi ziemniaczanej przyprawy (sól, pieprz, tymianek) ser pleśniowy typu lazur Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki dusimy przez praskę, tak jak na puree. Buraczki odcedzamy …

Kopytka buraczane z serem pleśniowym Czytaj więcej »

Kurczak z czarno-białym ryżem, sosem śmietanowym i pesto z jarmużu

Składniki: duża pierś z kurczaka 3 cebulki szalotki 2 ząbki czosnki pesto z jarmużem Farma Świętokrzyska 300 ml śmietanki 18% garść orzechów nerkowca Słodkie-Zdrowie świeży jarmuż ryż biały jaśminowy Bio Planet ryż czarny Bio Planet ser twardy dojrzewający (grana padano, pecorino romano, parmezan) olej sól, pieprz Przygotowanie: 1. Oczyścić kurczaka z błon i pokroić w …

Kurczak z czarno-białym ryżem, sosem śmietanowym i pesto z jarmużu Czytaj więcej »

Grillowany kurczak w paście paprykowo-czosnkowej, z jaśminowym ryżem i smażonymi warzywami

Lekkie i aromatyczne danie obiadowe, które przygotuję każdy, bez większego problemu. Składniki: duża pierś z kurczaka, pasta paprykowo-czosnkowa Dary Natury, 100g białego ryżu jaśminowego Bio Planet, papryka czerwona, papryka żółta, mała cukinia, cebula, łyżka oleju rzepakowego, przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, oregano, tymianek, bazylia, rozmaryn, czosnek. Potrzebne akcesoria: patelnia grillowa. Przygotowanie: Mięso przekrawamy wzdłuż, obficie …

Grillowany kurczak w paście paprykowo-czosnkowej, z jaśminowym ryżem i smażonymi warzywami Czytaj więcej »

kotleciki warzywne

Kotleciki brokułowo-ryżowe z pastą paprykowo-czosnkową i pesto

Pyszne warzywne kotleciki, które z pewnością zasmakują każdemu. Dodatek pesto i pasty paprykowo-czosnkowej nadaje prostemu daniu wyjątkowego smaku i aromatu. Składniki: 100g białego ryżu jaśminowego Bio Planet, 2 łyżeczki pasty paprykowo – czosnkowej Dary Natury, łyżeczka pesto z bazylii Dary Natury, mały brokuł, cebula, jajko, razowa bułka tarta Bio Babalscy, płatki kukurydziane pełnoziarniste Fresano, olej …

Kotleciki brokułowo-ryżowe z pastą paprykowo-czosnkową i pesto Czytaj więcej »

Pierogi z kiszona kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami to bardzo popularna potrawa polskiej kuchni. Swoje miejsce, ma także na wigilijnym stole. Składniki na ciasto: 500g mąki tortowej typ 450 270ml ciepłej wody przegotowanej płaska łyżeczka soli łyżka oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, dodać sól, olej rzepakowy i wodę. Wymieszać łyżką a następnie zagnieść …

Pierogi z kiszona kapustą i grzybami Czytaj więcej »

Chłodnik na naturalnym zakwasie z buraków

Chłodnik to smaczna i bardzo prosta zupa podawana na zimno, której podstawowymi składnikami są poszatkowane bądź starte świeże warzywa, kefir oraz zakwas buraczany. Chłodnik podaje się zwykle w upalne dni prosto z lodówki. Składniki: 0,5l Naturalnego zakwasu z buraków Bio Planet 0,5 kg ogórków gruntowych lub szklarniowych Pęczek rzodkiewek Pęk koperku Pęczek szczypiorku 1l kefiru …

Chłodnik na naturalnym zakwasie z buraków Czytaj więcej »

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the comparison bar
Porównaj