Przepisy

Marchewka glazurowana w miodzie

Marchewka w naprawdę pysznym wydaniu. Nadaje się jako dodatek do mięs pieczonych, makaronu, lub jako samodzielna przekąska. Zaskakuje smakiem i sprawia, że zwykłe danie staje się wykwintne. W dodatku, do jej przyrządzenia potrzebne jest niewiele składników, które zwykle mamy w domu. Składniki: Marchewki – 700 g (Najlepiej niewielkie i niezbyt grube) Miód z cytryną Miody …

Marchewka glazurowana w miodzie Czytaj więcej »

Makaron biały orkiszowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z dodatkiem sera gorgonzola doprawiony czosnkiem w ziołach prowansalskich.

Jeżeli szukasz pomysłu aby zaskoczyć swoich gości czy też rodzinę, polecam podanie makaronu ze szpinakiem i sosem gorgonzola. Jest to łatwy przepis na wyszukaną i niecodzienną potrawę. Składniki: Makaron Biały orkiszowy świderki 400g Bio Babalscy Szpinak (może być mrożony rozdrobniony lub w całości w liściach)  500g Suszone pomidory w oleju z pestkami dyni 10-15 sztuk …

Makaron biały orkiszowy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z dodatkiem sera gorgonzola doprawiony czosnkiem w ziołach prowansalskich. Czytaj więcej »

Krem z orzechów laskowych i czekolady

Wystarczy przeczytać skład najpopularniejszego kremu czekoladowo-orzechowego, aby stracić na niego apetyt do końca życia. Lepiej przygotować go samemu z dobrej jakości składników i cieszyć się bogactwem smaku i zdrowiem bez wyrzutów sumienia. Składniki: Orzechy laskowe Słodkie Zdrowie – 250 g Kakao Fresano – 2 łyżki Mleko (krowie albo roślinne)- 200 ml Olej kokosowy Bio Food …

Krem z orzechów laskowych i czekolady Czytaj więcej »

Hummus – pasta z ciecierzycy

Hummus jest potrawą, która przywędrowała do nas z Bliskiego Wschodu. Szczególnie chętnie spożywają ją wegetarianie i weganie, ponieważ zawiera sporo wartościowego białka. Jednak warto jej spróbować nawet jeśli nie zrezygnowało się z mięsa, bo łatwo ją pokochać za wyjątkowy orientalny smak. Spożywany zwykle na zimno jako dodatek do pieczywa, chociaż można go też wykorzystać jako …

Hummus – pasta z ciecierzycy Czytaj więcej »

tagi: białko

Pralinki miodowo-orzechowe z amarantusem

Kulki robi się bardzo szybko, a dodatkowo nie potrzeba wielu składników. Jest to smaczniejsza i zdrowsza alternatywa dla sklepowych czekoladek. Składniki: miód lipowy Miody Suszka – 2 łyżki masło migdałowe Primavika – 4 łyżki czekolada wiórkowana CZECO – 4 łyżeczki amarantus ekspandowany – pół szklanki kakao Fresano (opcjonalnie do obtoczenia) Przygotowanie: 1. Do miseczki przełożyć …

Pralinki miodowo-orzechowe z amarantusem Czytaj więcej »

Pasta do kanapek ze strączków

Opisana poniżej pasta do kanapek, to prosty i smaczny dodatek do wszelkiego rodzaju pieczywa, grzanek, krakersów itp. Dzięki wysokiej zawartości białka, jest smacznym i pożywnym dodatkiem zwłaszcza do śniadań. Składniki: Mix ziaren strączkowych Bio Planet – pół opakowania, 1 łyżka koncentratu pomidorowego Bio Food, 1 łyżeczka pasty paprykowo-czosnkowej Dary Natury, 1 duża cebula, Olej rzepakowy …

Pasta do kanapek ze strączków Czytaj więcej »

Roladki z kurczaka faszerowane pesto bazyliowym i mozzarellą

Składniki na roladki: 2 piersi z kurczaka pesto z bazylii Dary Natury mozzarella w kostce 2 jajka mąka razowa lub biała bułka tarta razowa Bio Babalscy olej do smażenia sól i pieprz do przyprawienia Dodatkowo: ziemniaki do pieczenia (typ B) olej sól papryka słodka i czosnek w proszku Przygotowanie: 1. Kurczaka oczyścić z tłuszczu i …

Roladki z kurczaka faszerowane pesto bazyliowym i mozzarellą Czytaj więcej »

Pieczone jabłka z miodem i bakaliami

Składnik: Duże jabłka 3 sztuki Miód lipowy Miody Suszka 2 łyżki Pestki słonecznika Słodkie-Zdrowie, garść Suszone morele Słodkie-Zdrowie 6 sztuk Orzechy włoskie Słodkie-Zdrowie, mała garść Cynamon 1 łyżeczka Masło 3 małe łyżeczki Przygotowanie: 1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Czyli wsypać słonecznik na dobrze rozgrzaną patelnię i cały czas mieszać, aż będzie zarumieniony. Trzeba uważać …

Pieczone jabłka z miodem i bakaliami Czytaj więcej »

Kopytka buraczane z serem pleśniowym

Kopytka buraczane to propozycja dla fanów tradycyjnych kopytek, ale również dla wszystkich lubiących dania mączne, takie jak kluski czy pierożki. Składniki: 0,5kg ugotowanych ziemniaków tarte buraczki Ogródek Dziadunia 200g mąki pszennej 3 łyżki skrobi ziemniaczanej przyprawy (sól, pieprz, tymianek) ser pleśniowy typu lazur Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki dusimy przez praskę, tak jak na puree. Buraczki odcedzamy …

Kopytka buraczane z serem pleśniowym Czytaj więcej »

Suszone pomidory w zalewie z ziołami i pestkami

Pachnące i aromatyczne pomidory, które można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Nadają się do sałatek, sosów, makaronów, a nawet na kanapkę. Również ich zalewa olejowa jest znakomitym uzupełnieniem dań. Są o niebo smaczniejsze niż gotowe pomidory dostępne w sklepach, a wcale dużo się nie napracujemy przy ich przygotowaniu. Słoik własnoręcznie przygotowanych pomidorów będzie też miłym …

Suszone pomidory w zalewie z ziołami i pestkami Czytaj więcej »

Wybierz pola do wyświetlenia. Inne zostaną ukryte. Przeciągnij i upuść, aby zmienić kolejność.
  • Obraz
  • SKU
  • Ocena
  • Cena
  • Magazyn
  • Dostępność
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Waga
  • Wymiary
  • Dodatkowe informacje
  • Atrybuty
  • Atrybuty niestandardowe
  • Pola niestandardowe
Click outside to hide the compare bar
Porównaj